Holland Sail. Segeln mit dem Plattbodenschiff auf dem IJsselmeer und Wattenmeer. Gönn'Dir Meer Freizeit!
Angebot anfragen Belegung

TravelGuide

Städte
Aktivitäten
U heeft gefilterd op: Wis alle filters

Pampus Fort Eiland

Ontdek 400 jaar geschiedenis en avontuur op het eiland een paar kilometer van de kustlijn vandaan.

Flessenscheepjesmuseum

Bewonder de grote collectie van scheepjes in flessen!

Kasteel Radboud

Reis terug in de tijd en bezoek het kasteel Radboud aan de Zuiderzee, dat gebouwd werd door Graaf Floris V van Holland.

Bakkerij museum De Oude Bakkerij

Een kijk en doe museum. Bekijk de verschillende ambachtelijke technieken en doe mee aan een van de vele workshops!

Museum Stoomtram

Bekijk hoe men vroeger reisde aan de hand van de uitgebreide collectie van stoomtramlocomatieven en maak een ritje!

Bataviawerf

Ga aan boord van de Batavia en ervaar hoe een schip uit de tijd van VOC er uit zag. Aan de wal zijn ook verschillende ambachten te zien.

Activiteitenbedrijf Mooi Weer op Terschelling organiseert de leukste activiteiten op Terschelling.

Wrakkenmuseum

In 1906 werd deze boererij gebouwd van het wrakhout van de Noorse 3-mast Bark "Cyprian". In de boerderij is sinds 1968een koffiehuis en tevens een particulier jutters-, en duikmuseum.

Zwembad de Dôbe

​Een gezellig familiezwembad, gelegen op het waddeneiland Terschelling. het zwembad ligt aan de bosrand van West Terschelling en is gemakkelijk bereikbaar. loopafstand ca. 10 minuten uit het centrum. Bushalte op 500 meter.

Vliehors Expres

Het hele jaar door verzorgt de Vliehors Expres rondritten over Vlieland. Tijdens deze rondritten laten wij u graag kennis maken met de weidsheid van de Vliehors. Natuurlijk stoppen we onderweg ook bij het drenkelingenhuisje. Al meer dan honderd jaar een vluchthuisje voor gestrande schipbreukelingen, nu ingericht als juttersmuseum.

Informatiecentrum Vikingen op Wieringen

In onze tentoonstellingsruimte is een permanente tentoonstelling ingericht, daarbij staan uiteraard de beide vikingschatten van Westerklief centraal. Verder worden de verhalen achter de opzienbarende vondsten verteld aan de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd (ca. 800-1100 na Christus)

Zwembad Ny Sudersé te Lemmer

Het zeer fraaie complex beschikt over een recreatiebad, peuterbad, instructiebad en een fitnessruimte. Sportcentrum Ny Sudersé heeft een unieke ligging aan het strand van Lemmer. En is te voet vanaf de haven te bereiken. Ny Sudersé is 'hét binnenbad' van Lemmer met het grootste buitenbad van Europa!

Kaapskil

Museum van Jutters en Zeelui! Bestaat uit gejutte voorwerpen, voorwerpen uit gezonken schepen, scheepsmodellen en schilderijen van schepen. Er zijn maquettes van de haven van Oudeschild, de rede van Texel en Fort de Schans. Kaap Skil is deels een openluchtmuseum. Op het museumterrein zijn allerlei gebouwen te zien zoals die vroeger op Texel werden gebruikt: Visserswoningen, een smederij, een rokerij en 'De Traanroeier', een gerestaureerde korenmolen.

Ecomare

Ecomare is een natuurmuseum, aquarium en zeehonden- en vogelopvang.

Herbouw expeditieschip Willem Barentz

In de Friese zeehaven Harlingen wordt de komende jaren het schip van Willem Barentsz herbouwd, zo veel mogelijk volgens de Hollandse bouwmethode van eind 16e eeuw.

Outdoor met Paal 50 op Vlieland

Paal 50 is een evenementenbureau dat de weg baant voor groepen en bedrijven op Vlieland.

Kazematten museum

Bezoek de bunkers bij Kornwerderzand. Het museum bestaat uit een Duits wachtlokaal, een Duitse bunker, een aggregaatkazemat en vijf grote kazematten: de commandokazemat, de keuken/luchtdoelremisekazemat, een mitrailleurkazemat, de kanonnenkazemat en het zoeklichtkazemat.

Ns Station

Het station ligt direct aan de haven. De trein rijdt o.a. via Hoorn naar Amsterdam.

Ns station

Het station ligt direct aan de haven. De trein rijdt vanaf Stavoren o.a. via Sneek naar Leeuwarden.

Ns station

Er zijn 2 stations in Harlingen. Station Harlingen haven ligt direct aan de haven :-)

Marine museum

Ontdek het verleden en heden van de Nederlandse marine. In het monumentale hoofdgebouw kunt u 500 jaar marinegeschiedenis ervaren. Bezoek o.a. een echte onderzeeboot!

VVV Ameland

Ameland is een van de 5 bewoonde Nederlandse waddeneilanden. Er zijn 4 dorpen op Ameland: Hollum, Ballum, Buren en Nes. De haven van Ameland ligt vlak bij Nes.

Webcam haveningang Harlingen

Kijk "realtime" of er schepen van Holland Sail de haven binnen varen. Op de website kunt u Harlingen via 14 verschillende camera's bekijken.

Webcam Enkhuizen

Een webcam die richting de Gependam filmt en een webcam die de buitenhaven laat zien.

Webcam Terschelling

Bekijk de haven en het eiland. Er zijn 9 verschillende camera's.

Webcam Vlieland

Bekijk de haven en het eiland. Op de website staan 9 verschillende webcams.

Vuurtoren van Stavoren

Deze gietijzeren vuurtoren uit 1884 waarschuwt de schippers op de voormalige Zuiderzee dat ze land naderen.

Afsluitdijk Wadden Center

Het Wadden Center is een museum met een interactieve tentoonstelling rondom het thema "Nederlanders overleven in de Delta".

Bataviastad Fashion Outlet

Shoppen met 30-70% korting!

Foto's Edam

Hier ziet u foto's van de haven van Edam en dichtbij de haven gelegen bezienswaardigheden.

Foto's Enkhuizen

Hier ziet u foto's van de haven van Enkhuizen en dichtbij de haven gelegen bezienswaardigheden.

Foto's Harlingen

Hier ziet u foto's van de haven van Harlingen en van dichtbij de haven gelegen bezienswaardigheden.

Foto's Makkum

Hier ziet u foto's van de haven van Makkum en bezienswardigheden in de buurt van de haven.

VVV Kampen

Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad. De stad leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Al lopende door de karakteristieke straten en stegen, is het zeker de moeite waard om naar de gevels te kijken waaraan het rijke verleden van Kampen is af te lezen. Wanneer je omhoog kijkt zullen niet alleen de gevels opvallen, maar ook de bijzondere ‘fresco’s van de middenstand’. Wanneer je te voet de stad ontdekt loop dan ook langs een deel van stadsmuur die hedendaags de stad nog beschermt tegen hoog water en langs een van de 3 nog originele stadspoorten.

Foto's Medemblik

Hier ziet u foto's van de haven van Medemblik en van dichtbij de haven gelegen bezienswaardigheden

VVV Lemmer

Verblijf in Lemsterland staat voor een ontspannende vakantie of break.. waar alles denkbare binnen handbereik is. De authentieke dorpen in de landelijke gemeente bieden een ontspannen sfeer. Naast Lemmer zijn ook Echtenerbrug en Delfstrahuizen bekende watersportplaatsen. Mede dankzij het Friese Meren project is er de afgelopen jaren geïnvesteerd in kwaliteit van dit watersportgebied. Maar er is zoveel meer. Geniet van het strand, een drankje of hapje op een terras. Beleef een rondvaart of maak op een actieve manier kennis met de boerderij, waar naast Boerengolf tal van activiteiten voor u georganiseerd kunnen worden. Breng een bezoek aan het Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal. Niet ver van Lemmer zijn er prachtige bossen – in Gaasterland of het Kuinderbos - ideaal om te fietsen, wandelen of voor andere sportieve activiteiten. Liever tennissen of indoor zwemmen? Is ook mogelijk. Lemsterland is uiteraard bekend van vis, zowel om van te smullen in een restaurant of om zelf te vangen. Even een dagje verder weg? De grote pretparken zijn snel bereikbaar vanuit Lemsterland. Waarop wacht u nog? Van harte welkom in Lemsterland.!

Klimpark Streekbos

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers, bieden wij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! In ons ecologische klimpark klim je veilig tussen de bomen en ga je uitdagende hindernissen aan. Een natuurbeleving op en top.

VVV Medemblik

Medemblik: West-Frieslands oudste stad Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. Zo'n duizend jaar geleden was Medemblik de belangrijkste plaats van Noord-Holland. Hoorn, Enkhuizen of Amsterdam bestonden nog niet toen de Vikingen er tussen 900 en 1000 handel kwamen drijven. De stad heeft met het Regatta Center een watersportcentrum met internationale allure waar nationale - en internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd. Historisch en modern In het centrum vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad. Zittend op een van de terrasjes kun je al die drukte op het water van achter een lekker drankje bekijken. Musea en kasteel De stad kent vele musea; op een prominente plek staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Medemblik is ook halteplaats van de stoomtram Hoorn-Medemblik. De rustzoeker stapt met de VVV fietsroute in de hand op de fiets en maakt een tocht over dijkjes, door oude lintdorpen en langs stolpboerderijen. Vanaf de rug van de dijk kijk je uit over het eindeloze IJsselmeer.

Muiderslot

Breng een bezoekje aan Muiderslot, een echte burcht uit de middeleeuwen.

VVV Urk

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Er zijn kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes. Een gids brengt u met een stegentocht op de mooiste plekjes.

Sprookjes wonderland

Bezoek dit leuke park met het hele gezin.

VVV Volendam

De Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Het Doolhof waar men zich opeens in stille straatjes honderd jaar terug waant en de bootjes die af en aan varen naar het afgelegen Marken. Volendam… Niet voor niets een dorp dat vanaf 1880 door beroemde schilders werd bezocht en vereeuwigd. Niet voor niets een dorp dat werd bezongen als de parel van de Zuiderzee. Niet voor niets de naam van het dorp dat tot op de dag van vandaag wereldwijd tot de verbeelding spreekt van miljoenen toeristen.

VVV Monnickendam

Onder de rook van Amsterdam, tussen water en weilanden, vind je Gemeente Waterland. De gemeente ten noorden van de hoofdstad bestaat uit 9 kernen: Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. De kernen zijn vanaf het Centraal Station in Amsterdam goed met het openbaar vervoer (10-30 minuten) te bereiken. Bijna de helft van het totale oppervlak van Waterland bestaat uit water. Het landelijke gedeelte van Waterland is zo uniek dat het door het Rijk is aangewezen als Nationaal Landschap, door de bijzondere cultuurhistorische, natuurlijke en landschappelijke kwaliteiten.

Zwembad Enkhuizerzand

Recreatiebad Enkhuizerzand is een multifunctioneel zwembad waar men als zwemliefhebber prima kan gaan sporten of ontspannen, het is overzichtelijk, kindvriendelijk, rolstoeltoegankelijk, een echt familiebad. Wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, waterglijbaan, Turkse stoomcabines, zonnebanken, zwemmersbar, jetstreams, waterval, bruisplaten en bruisbanken, wij hebben het allemaal voor u!

VVV Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met ongeveer 950 bewoners, en is 18 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het bezit één dorp, ook Schiermonnikoog genaamd. De kleuren van de eilander vlag zijn tweemaal het rood-wit-blauw van de Nederlandse driekleur, met daartussen een groene strook, verwijzend naar de natuur van Schiermonnikoog.

Museum Nieuw Land

Hoe werd het nieuwe land gemaakt? Wie heeft het allemaal bedacht? Hoe oud is Flevoland eigenlijk? Nieuw Land geeft in niet minder dan zeven meeslepende presentaties voor jong en oud het antwoord op deze en nog veel meer vragen. 'Op de grens van land en water' voert je mee op een fascinerende reis door de tijd en in 'Polderen' staat de inpoldering centraal. Speciaal voor kinderen zijn de presentaties 'Het Watertheater', 'Ondergronds' en 'De Watermensen'. Maar Nieuw Land begint natuurlijk met het verhaal van 'Cornelis Lely'.

VVV Terschelling

Van de vijf (bewoonde) Waddeneilanden is Terschelling, na Texel, het op één na grootste. Terschelling heeft het langste strand van alle Waddeneilanden. Aan de noordzijde van het eiland ligt maar liefst dertig kilometer zandstrand op de toeristen te wachten, op sommige plaatsen meer dan een kilometer breed. En aan de zuidzijde ligt de Waddenzee, een van de belangrijkste natuurgebieden van noordwest Europa. Door de langgerekte vorm van Terschelling ben je nergens op het eiland meer dan een half uurtje lopen van de zee verwijderd.Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum heeft mooie tijdelijke en permanente tentoonstellingen over kunst, cultuur en erfgoed. De tentoonstellingen en evenementen hebben vaak betrekking op de actualiteit, terwijl het museum klassieke Hollandse thema's op een verrassende manier benadert.

VVV Texel

Texel is het eerste en grootste eiland in de rij der Waddeneilanden, ca. 25 km lang en 10 km breed, met een uitstekende wegen- en fietspadennet. Het is één gemeente met ongeveer 14.000 inwoners, voor het merendeel wonend in de dorpen Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal. Kenmerkend voor Texel is de rijke variatie aan landschapsvormen; een stukje Nederland in miniatuur.

VVV Vlieland

Vlieland is een van de 5 Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft één dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust, de schone lucht, prachtige natuurschoon en het gebrek aan jachtig autoverkeer.

VVV Den Oever

Den Oever ligt aan het begin van de Afsluitdijk en is het bekendste dorp van Wieringen. In deze visserijhaven is elke zaterdagmorgen een "verse vis markt". Het voormalige eiland Wieringen werd tijdens de middeleeuwen bezocht door de Noormannen. In 1996 werd er op het eiland een zilverschat gevonden die hoogst waarschijnlijk afkomstig is van plunderende Noormannen. In het Viking Informatie Centrum is een permanente expositie over de Vikingen. Het meest belangrijke onderdeel van de expositie betreft de zilverschat van de Westerklief.

VVV Edam

Edam biedt u naast een schat aan historische monumenten, een keur aan bezienswaardigheden en het loont de moeite om via een georganiseerde stadswandeling een goed beeld te krijgen van onze stad. Een stad met een rijke geschiedenis van scheepswerven, houthandel, koopmansgeest en een vanoudsher bestaand bestuurlijk centrum. In 1357 kreeg Edam van Graaf Willem V niet alleen stadsrechten, maar ook het recht om een tolvrije haven aan te leggen. Hiermee kwam er een handelsroute tussen Zuiderzee en het achterland tot stand. Scheepsbouw en handel ontwikkelden zich en al snel behoorde Edam, naast Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen tot de belangrijkste havensteden van Noord-Holland. In de zomermaanden kunt u tal van evenementen meebeleven op het gebied van muziek, sport en cultuur.

VVV Harlingen

Harlingen is een (zee)havenstad waar altijd wat te beleven valt. In een decor van meer dan 600 monumenten (!) is het goed toeven. De karakteristieke havenstad heeft voor iedereen iets te bieden. Er is cultuur, water, gezelligheid, talrijke restaurants, winkels, gezellige cafés en terrasjes aan het water maken het aanbod compleet. Kortom: bezoekt u Friesland dan mag een bezoek aan Harlingen niet ontbreken!

VVV Hoorn

Hoorn moet je voelen. Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer. Museumpje pikken? Hoorn kent maar liefst vijf musea. Het Westfries Museum laat het verre verleden van de stad zien, terwijl het Museum van de Twintigste Eeuw een feest van herkenning is voor de oudere jongeren onder ons. Met de Stoomtram Hoorn-Medemblik reis je in de tijd. Ook het Affichemuseum en het Speelgoedmuseum zijn de moeite waard. De geschiedenis zie je niet alleen in het oude centrum, maar natuurlijk ook aan de haven. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, het dek gezwabberd en je ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam van zijn reizen uit het Verre Oosten. Uiteraard kun je hier uitermate goed op een terrasje zitten; er is tenslotte genoeg te zien op en rond het water. Wandelen en winkelen De leukste manier om de stad te leren kennen is door middel van een stadswandeling, die je ophaalt bij de VVV. In anderhalf uur tijd wandel je zo langs de mooiste plekjes. Winkelen kan ook goed in Hoorn. Er is een gevarieerd winkelaanbod dat niet alleen in de grote winkelstraten, maar ook in de kleine zijstraatjes gevestigd is.

VVV in Enkhuizen

De geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie, kortweg VOC, is in Enkhuizen nog duidelijk zichtbaar. De VOC was in de 17e en 18e eeuw de grootste handelsonderneming ter wereld die met zijn prachtige schepen naar Aziatische landen reisde om handel te drijven. Door de gunstige ligging aan het IJsselmeer was het aantrekkelijke om hier een ‘Kamer’ van de VOC’ te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd. Vanzelfsprekend kan de watersporter hier zijn hart ophalen. De moderne jachthavens zijn van alle gemakken voorzien en een uitstapje naar het centrum is zo gemaakt. Het is dan ook niet zo gek dat veel schepen van de bruine vloot hier hun thuishaven hebben. De Westfriese Waterweken, de Klipperrace en het Jazzfestival zijn een greep uit de vele evenementen die ieder jaar in en om de haven worden georganiseerd. Ook aan cultuur is geen gebrek. In het Zuiderzeemuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van het leven aan zee. Ook het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn een bezoekje waard. Gezinnen met jonge kinderen mogen Sprookjeswonderland zeker niet overslaan!

Segeltörn Pakete

Mehr Segeltörn Pakete

Aktionen und Nachrichten im Postfach

Bleiben Sie über unsere Aktionen und Nachrichten informiert!